ΣXETIKA ME TO 

money-market.gr

MM_logo.png

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Προθεσμιακές Καταθέσεις

Σύγκρινε με μια ματιά όλα τα διαθέσιμα προγράμματα προθεσμιακών καταθέσεων των τραπεζών και υπολόγισε πόσο αποδίδουν τα χρήματά σου.

Ποιά προθεσμιακή να επιλέξω;

Προθεσμιακή κατάθεση είναι μια κατηγορία τραπεζικής κατάθεσης όπου συμφωνείς να δεσμεύσεις τα χρήματά σου σε κάποια τράπεζα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τα χρήματα αυτά «κλειδώνονται»  μέχρι την συμφωνημένη προθεσμία και σου αποδίδουν ένα συγκεκριμένο επιτόκιο. Η διάρκεια των προθεσμιακών καταθέσεων ποικίλει μεταξύ μιας εβδομάδας και 3 χρόνια ανάλογα με τη συμφωνία με την τράπεζα.

Η απόδοση του τόκου μπορεί να διαφέρει. Συνήθως αποδίδεται στο τέλος της προθεσμίας. Υπάρχουν όμως και άλλες παραλλαγές. Αυτές οι παραλλαγές παίζουν ρόλο στο είδος της προθεσμιακής κατάθεσης που μπορείς να επιλέξεις.

 

Δες παρακάτω τις διακρίσεις μεταξύ αυτών των καταθέσεων:

Απόδοση των τόκων στο τέλος της προθεσμιακής κατάθεσης. Ο πιο κλασικός τρόπος.

Μηνιαία απόδοση τόκων. Κάθε μήνα λαμβάνεις τους τόκους.

Προκαταβολή τόκων στην έναρξη. Ίσως η βέλτιστη επιλογή. Δυνατότητα να επανεπενδύσεις και να έχεις παραπάνω όφελος

Προθεσμιακή με κλιμακούμενο επιτόκιο. Μεταβολή με προκαθορισμένες τιμές σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα

Προθεσμιακή με σταθερό επιτόκιο σε όλη τη διάρκεια

Προθεσμιακή σε ξένο νόμισμα

Υπολογιστής Απόδοσης

Χρησιμοποίησε τον υπολογιστή απόδοσης προθεσμιακών καταθέσεων και δες εύκολα και γρήγορα τι θα σου αποδώσει το ποσό που επιθυμείς να δεσμεύσεις σε κάθε τράπεζα.

Με αυτό τον τρόπο μπορείς ευκολότερα να συγκρίνεις το τελικό σου όφελος.

Τι να προσέξεις

Τα χρήματά σου είναι στην ουσία κλειδωμένα και δεν μπορείς να τα τραβήξεις μέχρι τη λήξη της. Σε περίπτωση αθέτησης της συμφωνίας επιβαρύνεσαι με μια προκαθορισμένη «ποινή». Σε κάποιες τράπεζες μπορείς να κάνεις ανάληψη όλου του ποσού ή μέρους αυτού χωρίς κάποια επιβάρυνση ανάλογα με το τι έχεις συμφωνήσει με την τράπεζα.

Για το άνοιγμα μια προθεσμιακής κατάθεσης χρειάζεται να απευθυνθείς σε οποιοδήποτε τραπεζικό κατάστημα.Πλέον υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις αίτηση και online σε μερικές τράπεζες.

Πολλές προθεσμιακές καταθέσεις  συμμετέχουν σε προγράμματα επιβράβευσης  και έτσι απολαμβάνεις έξτρα όφελος πέρα από το τελικό σου κέρδος.

Σημείωσε ότι η ανταμοιβή σε είδος δεν υπολογίζεται στον φόρο του 15% με τον οποίο επιβαρύνονται οι καταθέσεις, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το τελικό όφελος.

Βάλε τα χρήματά σου να δουλεύουν!

Γράψου στο newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος πώς.

Το email σου καταχωρήθηκε! Θα λάβεις επιβεβαίωση στο inbox σου!

Eγγράφομαι στο newsletter ώστε να λαμβάνω τα νέα και προσφορές του money-market.gr και δηλώνω ότι ενημερώθηκα για πολιτική απορρήτου της money market AE.