• Money Market

Ενεργειακή αναβάθμιση σπιτιού: Δες τις επιλογές σου

Η ανάγκη, για ένα σπίτι ενεργειακά αποδοτικό, γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική, αφού πλέον η οποιαδήποτε απώλεια ενέργειας στον κτιριακό  τομέα είναι αυξημένη με σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και οικονομικές επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες.


Η απόφαση, λοιπόν, να αναβαθμίσεις την ενεργειακή κλάση της κατοικίας σου έχει τρία σημαντικά οφέλη:

  • Μειώνεις τα λειτουργικά έξοδα της ιδιοκτησίας

  • Αυξάνεις την εμπορική αξία του ακινήτου σου

  • Συνεισφέρεις σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος

Για την υλοποίηση αυτής της απόφασης, θα χρειαστείς χρηματοδότηση.


Εμείς συγκεντρώσαμε εδώ όλες τις επιλογές της αγοράς όσον αφορά τα “πράσινα δάνεια” αλλά και στις δημόσιες επιδοτήσεις ενεργειακής κατοικίας.


Πρόγραμμα "Εξοικονομώ Κατ'Οίκον 2019"


Πρόκειται για ένα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από την Ελλάδα και το κοινοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ το οποίο έχει ως κύριο στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση του ήδη βεβαρημένου –  λόγω παλαιότητας – κτιριακού ιστού της χώρας αλλά και την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ένα νέο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, έχει στα σκαριά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών σε όλη την ελληνική επικράτεια.Το  καινούργιο πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του Ιουλίου, με στόχο τη  μείωση του ενεργειακού«αποτυπώματος» σε 20.000 διαμερίσματα και κατοικίες.


Δικαιούχοι


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που έχουν δικαίωμα κυριότητας (πλήρους ή ψιλής) ή επικαρπίας σε επιλέξιμη κατοικία, τα οποία έχουν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 40.000 και τις  50.000 ευρώ, αντίστοιχα. Αν το εισόδημα του ατόμου ή νοικοκυριού δεν υπερβαίνει τα εν λόγω ποσά , τότε το ποσοστό της επιδότησής του θα εξαρτάται από την εισοδηματική κατηγορία στην οποία εντάσσεται.


Το ποσοστό αυτό αυξάνεται κατά 5% για κάθε προστατευόμενο μέλος, χωρίς ωστόσο να μπορεί να ξεπεράσει το 70% στο σύνολο του. Επίσης, στην περίπτωση των δικαιούχων με ατομικό εισόδημα από 35.000 έως 40.000 ευρώ, ή οικογενειακό από 45.000 έως 50.000 ευρώ, δεν προβλέπεται επιδότηση. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει, αναλυτικότερα την αναλογία των επιδοτήσεων με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια.Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος.


Δάνεια για την αναβάθμιση της ενεργειακής κλάσης κατοικιών προσφέρουν, επίσης, οι τράπεζες Eurobank, Εθνική, AlphaBank, Attica Bank και Πειραιώς.


Eurobank


Η τράπεζα Eurobank προσφέρει το όλα-σε-ένα προϊόν «Πράσινο Δάνειο Κατοικίας - Εξοικονόμηση Ενέργειας» με και χωρίς εξασφάλιση (έως 15.000€ και πάνω από 15.000€, αντίστοιχα), που καλύπτει οποιαδήποτε πράσινη ανάγκη δανειοδότησης σου, από την εγκατάσταση ενός απλού οικιακού συστήματος ανανεώσιμης πηγής ενέργειας (πχ. οικιακά φωτοβολταϊκά), έως την πλήρη ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας σου με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.


Για περισσότερες πληροφορίες, μπες εδώ.


Εθνική Τράπεζα - NBG


Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει τρία διαφορετικά προϊόντα για μια ενεργειακά αποδοτική κατοικία: το Πράσινο Δάνειο, το Φωτοβολταϊκό Σπίτι και το ESTIA PRASINI.

Στον παρακάτω πίνακα, μπορείς να δεις αναλυτικά τις πληροφορίες για τα εν λόγω προϊόντα.


Για περισσότερες πληροφορίες, μπες εδώ.


Alpha Bank


Οι Alpha Πράσινες Λύσεις προσφέρουν τα εξής προγράμματα ιδιωτών: «Ενεργειακό σπίτι», και το “Πράσινο” Καταναλωτικό Δάνειο. Στον παρακάτω πίνακα, μπορείς να δεις αναλυτικά τις πληροφορίες για τα εν λόγω προϊόντα.


Τράπεζα Πειραιώς


Η Τράπεζα Πειραιώς έχει παρουσία στην πράσινη τραπεζική με τρία διαφορετικά προϊόντα. Το Green Στεγαστικό Δάνειο, το  Green Επισκευαστικό Δάνειοκαι το Green Καταναλωτικό Δάνειο.

Στον παρακάτω πίνακα, μπορείς να δεις αναλυτικά τις πληροφορίες για τα εν λόγω προϊόντα.


Για περισσότερες πληροφορίες, μπες εδώ και εδώ.


Attica Bank


H Attica Bank διαθέτει το πρόγραμμα χρηματοδότησης «Attica Οικοενέργεια» που καλύπτει 100% το κόστος αγοράς και εγκατάστασης του εξοπλισμού για φωτοβολταϊκό σύστημα. Το δάνειο «Αttica Οικοενέργεια» καλύπτει 100% το κόστος αγοράς και εγκατάστασης του εξοπλισμού με ποσό χορήγησης έως 15.000€και διάρκεια 8 έτη  και κυμαινόμενο επιτόκιο με βάση το Euriborμηνός πλέoν Spread  6% (πλέον εισφοράς Ν.128/75). Επίσης σε συνεργασία με ασφαλιστική εταιρίαπροσφέρει ασφάλεια του εξοπλισμού με οικονομικά ετήσια ασφάλιστρα, πλήρεις καλύψεις για υλικές ζημίες και ακόμη ασφάλιση απώλειας κερδών.


Για περισσότερες πληροφορίες, μπες εδώ.


*Οι πληροφορίες του άρθρου αποσκοπούν αποκλειστικά στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικά με επιλογές εξοικονόμησης, χωρίς να αποτελούν πρόταση συναλλαγής με τους αναφερόμενους παρόχους και δεν έχουν χαρακτήρα σύστασης ή συμβουλής. Ο συντάκτης του άρθρου και οι διαχειριστές του παρόντος ιστοτόπου δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχετικές υπηρεσίες των αναφερόμενων παρόχων υπηρεσιών. Σε κάθε περίπτωση, συνιστούμε να ανατρέχετε στους επίσημους διαδικτυακούς τόπους των παρόχων των σχετικών υπηρεσιών, πριν πιθανόν προβείτε σε σχετικές συναλλαγές, διότι ενδέχεται να έχουν μεσολαβήσει αλλαγές τόσο στις αναφερόμενες υπηρεσίες/παροχές, όσο και στις σχετικές χρεώσεις.   


12 προβολές

ΣXETIKA ME TO 

money-market.gr

MM_logo.png

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ